zondag 30 september 2012

Achtergrond: Bijwerken van de tussenstanden

Af en toe krijg ik een vraag over een speler die geen punten heeft gekregen, maar die wel zou moeten hebben. In dat geval is er meestal sprake van een speler die op VI.nl een naam heeft die in combinatie met de huidige club nog niet voorkomt in onze database. Zo'n speler wordt niet herkend en daardoor krijg je dan niet automatisch punten. De betreffende speler moet ik eerst toevoegen aan de database, waarna bij de volgende update de punten alsnog komen.

Deze "missende" spelers worden wel na elke update in een lijst getoond en deze wordt ook op de website gepubliceerd. Helemaal onder aan de startpagina zie je nu een link "Update check" staan. Op deze pagina zie je de spelers die niet herkend zijn staan. Tevens zie je het laatste tijdstip dat de code heeft gecheckt of er iets aan de site moet worden geupdate. Deze check gebeurt elke 5 minuten, maar vaak (bijvoorbeeld 's nachts) is een update van de site niet nodig (er zijn dan natuurlijk geen  wedstrijden). Op deze manier kan ik overal controleren of de code nog draait of niet en zo nodig (en mogelijk) ingrijpen.

Voorheen stond de link update check een beetje incognito als twee puntjes onderaan de startpagina. Maar aangezien het voor iedereen wel interessante informatie is, staat het er nu wat duidelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten