zondag 29 januari 2012

Opstartproblemen seizoen 6

Een aantal deelnemers had het al opgemerkt. Sommige opstellingen in de eerste ronde waren niet correct. Hieronder leg ik uit waardoor dit zo is gekomen, helaas was ik zelf dit weekend niet thuis om dingen tijdens de ronde te herstellen, vandaar dat de correctie pas zojuist heeft plaatsgevonden.

De PG Eredivisie is continu in ontwikkeling. De vorige seizoenen hebben jullie dat vooral ondervonden in aanpassingen in de regels. Vorig en dit seizoen staat in het teken van verdere automatisering van het spel. Het bijwerken van de standen in elke ronde is een volledig geautomatiseerd proces geworden, het enige wat daarin niet automatisch verwerkt kan worden zijn nieuwe spelersnamen op vi.nl (maar hierover later meer). Blijft over het veilingproces (ook grotendeels al volledig automatisch) en de seizoensovergang.

De afgelopen tijd is er gewerkt om de seizoensovergang ook meer te automatiseren. Hiervoor is achter de schermen het een en ander veranderd. Zo werd voorheen altijd begonnen met een volledig nieuwe database, waarin een heleboel basisinfo elke seizoensstart weer moest worden ingevoerd. Veel onnodig werk, dus dit is vervangen door een database waarin alleen de veranderingen tov het vorige seizoen hoeven worden doorgevoerd. Normaal gesproken zouden jullie hier niets van moeten merken. Echter naar nu blijkt is het belangrijk om de oude opstellingen (van het vorige seizoen) hard uit de database te halen, omdat anders bij het niet doorgeven van een nieuwe opstelling, de opstelling van het vorige seizoen wordt gebruikt (met daarin allemaal spelers die je helemaal niet meer hebt). Dit is natuurlijk niet goed. Daarom heeft bij sommige teams tijdens de eerste speelronde de verkeerde opstelling gestaan. Inmiddels is dit aangepast en zouden alle uitslagen correct moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten