donderdag 24 februari 2011

Plek vrij voor nieuwe deelnemer

De uitslag van veiling 2 is bekend en met nog 1 veiling voor de boeg gaan we richting de eerste wedstrijd van seizoen 4.

In dit nieuwsbericht:
Deadline veiling 1 was een dag opgeschoven (wat was er nu eigenlijk aan de hand?)
Nieuwe deelnemer
Een blik op de contractsverlengingen

Deadline veiling 1 was een dag opgeschoven
Er was niet een reden hiervoor, maar een combinatie van redenen die allemaal met de seizoensupdate hebben te maken.
1. We waren vergeten in de database de gepromoveerde ploegen daadwerkelijk in de hogere divisie te zetten, waardoor deze 2 ploegen na het inloggen de te veilen spelers van de andere league zagen staan en daardoor op sommige op sommige spelers niet konden bieden
2. Daarnaast hadden we per ongeluk een oude versie van een tabel teruggezet, waardoor iemand zijn oude wachtwoord was teruggezet. Deze persoon probeerde met zijn nieuwe wachtwoord in te loggen, maar dat werkte natuurlijk niet.
3. Een nieuwe deelnemer had wel een inlognaam gekregen, maar geen wachtwoord. Hij kon dus ook niet inloggen

Al deze berichten bereikten de organisatie pas op de laatste dag van de veiling, om iedereen gelijke kansen te geven is besloten de deadline met een dag te verlengen.

Nieuwe deelnemer
Tijdens de veilingen hebben we afscheid genomen van 2 ploegen: Nullinha United en Brabantia. De plek van Nullinha United is ingenomen door een nieuwe ploeg: Aaltjes. De manager van dit nieuwe team heeft in de tweede veiling al spelers gekocht onder de naam van Nullinha United. Langzaam zal deze teamnaam overal vervangen worden door de nieuwe naam.

De plek van Brabantia is nog vrij, dus als je nog iemand weet, er kan nu nog meegedaan worden en dan kan je nog een team bij elkaar kopen in veiling 3. Nadeel, je hebt veel minder keus, maar voordeel is dat je alvast een team kan opbouwen richting seizoen 5 (ivm contractsverlengingen)

Een blik op de contractsverlengingen
De optie om contractsverleningen te kunnen doen heeft anders uitgepakt dan de verwachting was van de organisatie. De organisatie had verwacht dat voornamelijk de wat goedkopere spelers behouden zouden worden en de dure spelers weer in de veiling terug zouden komen. In de praktijk blijkt dat toch vaak de goede spitsen van goede clubs zijn behouden. Het is goed om te zien dat iedereen zijn eigen invulling kan geven aan deze regel. Bang dat de toppers nu altijd buiten de veiling blijven zijn we niet. De +50 paidia's voor elke extra verlenging zal de prijzen vanzelf te hoog maken om te verlengen.

Al met al zijn we tevreden met deze extra toevoeging op het spel. De uitbreiding om per seizoen 5 maximaal 5 verlengingen te kunnen doen blijft daarom op de planning staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten