zaterdag 29 januari 2011

Belangrijke wijziging op komst!

Na bijna een jaar spelen merken we dat het optimaal houden van je opstelling door de vele verschillende starttijden erg lastig is. Aan de ene kant is het natuurlijk prettig dat je een speler die ineens niet blijkt te spelen nog kan vervangen tijdens een ronde, maar aan de andere kant betekent dit dat je elk weekend 5 of 6 keer je opstelling moet checken en dat is wel erg veel van het goede. We gaan dit daarom veranderen.

Met ingang van seizoen 5 gaan we het aantal opstellingsdeadlines terugbrengen tot 1 per ronde. Oftewel voor de eerste wedstrijd kan je je opstelling opgeven, daarna kan je deze niet meer wijzigen. We zoeken nog naar een geschikte methode om te voorkomen dat managers erg veel last gaan krijgen van dat op vrijdag al de opstelling moet worden gemaakt ook voor de spelers die pas op zondag spelen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld het kunnen opgeven van reservespelers die meespelen als je basisspeler niet blijkt te spelen. Omdat het toevoegen van de nog te bedenken methode waarschijnlijk een behoorlijke impact op de programmatuur gaat hebben voeren we deze wijziging pas in per seizoen 5 (dus in september).

Voor de volledigheid nog even de wijzigingen die op komst zijn

Per seizoen 4
Mogelijkheid tot 3 contractsverlengingen
Afgelaste wedstrijden blijven geldig als ze worden ingehaald voordat het virtuele seizoen voorbij is

Per seizoen 5
1 opstellingsdeadline per ronde


Daarnaast zijn er nog wijzigingen die in de idee-fase zitten. Het is dus nog niet zeker of deze wijzigingen er gaan komen, maar als ze er komen dan is dit voorlopig de planning:

Per seizoen 4
Aanpassing promotie/degradatieregels of divisie-indeling

Per seizoen 5
Mogelijkheid tot 5 contractsverlengingen (ipv 3)
Mogelijkheid tot draften van spelers (hierover later meer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten